A look into the future: Smartwatches

De smartwatches zijn op dit moment een trend. In 2013 was er de kick off van de smartwatches en kwamen Samsung en Sony met de aller eerste smartwatches op de markt. Er werden redelijk wat van deze futuristische modellen verkocht. Daarna in 2014 brachten merken zoals LG, Motorola en Apple ook hun eerste watches uit. De smartwatches verkopen minder snel dan de mobieltjes zelf, maar ze worden wel  populairder omdat ze steeds meer kunnen. 

De aller aller eerste Smartwatchesm1mx5foaodhw_wd640

Laten we bij het begin beginnen. De eerste echte watch die zich smartwatch mocht noemen is de Data 2000 gemaakt door Seico. Deze watch kwam uit in 1983. Het was een klein opslagapparaatje die je op een toetsenbordje moest leggen zodat hij kon werken. Je kon de watch zelf los dragen, daar zag je dan de tijd en agendafuncties op.

IBM-computer-watch-gizmo-001

In het jaar 2000 kwam IBM met een smartwatch die meer lijkt op de watches die wij vandaag de dag kennen. IBM had een prototype. Die kreeg een versnellingsmeter, trilmechanisme en ook een vingerafdruk sensor. IBM werkte samen met een Citizen nog aan een betere versie, maar in 2002 gooiden de bedrijven de handdoek in de ring.

Watches van nu die zich ontwikkelen

Nu is het 2015 en de smartwatch wordt steeds beter, en bekender. Of je nou van rond, vierkant, rechthoekig, zwart, wit, oranje of zilver houdt je hebt de smartwatches in veel verschillende soorten en maten. Zo heb je ze ook met verschillende soorten functies, de ene heeft een camera terwijl de ander een werkgeheugen van 4 GB heeft. De smartwatches zijn nu al geweldig om te hebben maar als je even wacht zijn ze nog beter. Ze zijn namelijk volop in ontwikkeling.

samsung-gear-s

Samsung was er erg vroeg bij en heeft wederom een nieuwe watch op de markt gebracht. Genaamd de Samsung Gear S. Deze kun je bedienen zonder smartphone. De watch ondersteunt 3G dat houd in dat je berichten kan ontvangen en sturen zonder dat je mobiel in de buurt is.

Smartwatches zorgen nu al voor veranderingen in ons dagelijks leven. Waar je eerst nog met je mobiel over straat liep om iemand te appen, loop je nu met je watch. Je kan snel kijken hoe laat het is, maar ook of je een berichtje ontvangen hebt. En als je toch aan het lopen bent dan kun je ook zien hoeveel stappen je al hebt gezet.

Laten we eerlijk zijn, vele mensen hebben als goed voornemen om gezonder te gaan leven. De watch kan je daar echt bij helpen, er zijn al vele health apps ontwikkeld. Die houden bij hoeveel stappen je zet op een dag. Maar in de toekomst zullen ze meer metingen kunnen doen en ook veel preciezer kunnen zijn. Dan zien ze het ook als je even hebt gerend, gefietst of de trap op bent gelopen.

Als je jezelf verveelt in de wachtkamer, of op je werk dan kun je ook een spelletje spelen op je watch. Na het spel kun je er weer helemaal tegenaan. Als je thuis bent en je hebt geen zin om naar boven te lopen om de wasmachine aan te zetten, dan kun je dat ook via de watch doen.

Hieronder een filmpje met de beste smartwatches anno 2015.

Verschillende apps 

Als je een smartwatch hebt, dan kun je er verschillende apps op downloaden via je mobiel. Op je mobiel is er een extra store speciaal voor apps op je watch. Er is een grote diversiteit aan apps. De health apps zijn toch wel het populairst. Hierna volgen de apps waarmee je een conversatie kan voeren. Of een handige app voor als je, je eigen mobiel kwijt bent. Ook heb je apps waarmee je de tv kan besturen of de muziek op je eigen mobiel. Daarna komen toch echt verschillende spelletjes of designs van klokjes die je kan downloaden. In de tijd dat er een smartwatch bestaat zijn er enorm veel nieuwe apps bijgekomen.

De toekomst

Een vooruitzicht op de smartwatches is dat ze allemaal zonder een smartphone te bedienen zijn. Ze willen kleine chips maken die in de smartwatches kunnen en dat je dan de berichten aankrijgt op je watch. Dit zorgt ervoor dat je snel en makkelijk kan communiceren met anderen. Voor de rest is er nog veel onduidelijkheid over wat voor grote veranderingen er zullen plaatsvinden in de smartwatches zelf.

Screen-Shot-2013-09-27-at-5.17.03-AM-2

Er zijn veel verschillende bedrijven die smartwatches gaan verkopen, je hebt ze goedkoop maar ook wat duurder dus zijn ze aantrekkelijk voor een groot publiek. Hoe beter ze ontwikkeld worden hoe meer er verkocht zullen worden. Hieronder zie je een schema met de verwachtingen hoe de verkoop zal verlopen van de smartwatches. Zoals je ziet is het een stijgende lijn en verwachten ze dat steeds meer mensen een smartwatch gaan dragen. Multiscope verwacht dat er in 2016 zo’n 3,5 miljoen smartwatches in gebruik zullen zijn in Nederland.

MOTA-Ring-FB-BLACK-WShadow-webrevised

Wat wij ook nog in de toekomst terug gaan zien is de smart ring. MOTA is een bedrijf dat daar nu mee bezig is.  Je kan die nu al Pre-Orderen op de site. Hij kost 100 euro en in Juni komt hij uit.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s